Participem al concurs d’aparadors del comerç de Girona amb motiu del Fòrum Gastronòmic

Els aparadors temàtics es podran veure del 7 al 27 de febrer al llarg de l’Eix Comercial de Girona

Girona Centre Eix Comercial, Mercagirona, l’Ajuntament de Girona, el Fòrum Gastronòmic i Empordàlia han presentat la nova edició del Concurs d’Aparadors Gastronòmics, impulsada per les cinc entitats i organitzada aquest any amb motiu del Fòrum Gastronòmic.

El president de l’agrupació de comerç, Josep Maria Noguer, ha obert l’acte recordant la figura d’Eloi Prat, la seva qualitat humana i la seva implicació amb el comerç al capdavant de la Federació d’Associacions del Comerç Gironí (Eloi Prat va morir la matinada del 6 de febrer). Noguer ha continuat amb una explicació sobre el funcionament del Concurs d’Aparadors Gastronòmics, que arriba a la seva III edició, i ha subratllat que aquesta actuació “és una mostra més de l’interès del comerç per sumar-se a les activitats de la ciutat”. Per la seva banda, el president de Mercagirona (Associació d’Empresaris majoristes de fruites i verdures), Marc Danès, ha informat sobre la participació de l’Associació al Fòrum i ha destacat, entre d’altres activitats, el taller de cuina sana. del dia 20 amb Iolanda Bustos i martina Miserachs, Mercagirona distribuirà més de 250 kg de fruita de la temporada entre els comerços que opten al Millor Aparador Gastronòmic.

Així mateix, el director general d’Empordàlia, Simon Casanovas, ha manifestat la seva satisfacció per la participació de la marca, un any més, en la iniciativa del comerç gironí i ha detallat els vins i olis que distribuirà entre les botigues participants. Seguidament, el codirector del Fòrum Gastronòmic, Jaume Von Arend, ha posat de relleu la participació de Girona Centre Eix Comercial en el Fòrum des de la primera edició del saló a Girona i ha qualificat el Fòrum de ”contenidor d’iniciatives i activitats no vinculades al programa professional de l’esdeveniment”. Per Von Arend aquest fet és el que ha impulsat l’arrelament del Fòrum a la ciutat. En el mateix sentit s’ha expressat la regidora de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina. La regidora ha destacat la complicitat de diferents col·lectius de Girona en el Fòrum, com ara el comerç, i ha subratllat el paper de l’aula de cuina del Mercat del Lleó. Alsina també ha avançat la promoció que l’Ajuntament de Girona farà de la ciutat per consolidar-la com a destí turístic, comercial i gastronòmic, durant els dies del Saló.

Els aparadors temàtics es podran veure des de demà i fins el 27 de febrer al llarg de l’Eix Comercial de Girona. Les botigues que presentin els aparadors més atractius i originals, prenent com a motiu la gastronomia, seran les guanyadores. El proper 15 de febrer, un jurat qualificador integrat per un representant de cada organització, més un professional de la decoració, farà la valoració de les propostes. El diumenge 20 de febrer, el jurat farà públic el veredicte en un acte oficial que tindrà lloc a la sala Simfònica de l’Auditori Palau de Congressos de Girona, seu del Fòrum Gastronòmic 2011, a les 16:45 hores.

Durant aquest mes de febrer, els gironins i els visitants podran fer un recorregut per més de 50 comerços dedicats a diferents activitats: al carrer Hortes, la Llibreria 22, Carns i Embotits Rigó i La Cocollona (tes i cafès); al carrer Nord, la botiga Rue du Nord (moda); a Alsem Clavé, Cookies Nens; a la Plaça de la Independència, el restaurant Volta i Volta; a Santa Clara, Magatzems la Palma (roba interior), Armeria Girona, Mc Gregor (moda), Escorpion (moda), Dnins (sabateria infantil), Contrast i Magaldi (moda); a la Plaça Catalunya, Guanter i Confeccions Babot (moda); a la Plaça del Vi, El Jardinet (moda nens) i Peacock (sabates); a la Rambla de la Llibertat, Guillamet (marroquineria), Casa Pijaume (sabates), i Per tu (moda); més avall, a l’Argenteria, hi participaran la Llibreria Geli i la perfumeria Gamell; al carrer Ciutadans, Regals Roure (cereria i flor seca) i l’Estanc Ciutadans; a la Plaça Santa Susanna, la botiga de joguines Zeppelin; a Eiximenis, la copisteria Giroassist; al carrer Figuerola, la botiga d’esports Akilia; al carrer Sèquia, Joguines Mili; a Cristòfol Grober, Grober Perruquers; al llarg del carrer Nou, les sabateries Timberland i Peacock, la capalleria Arxer, Foto Morillo i la carnisseria Can Juandó; a la Plaça Calvet i Rubalcava, la xarcuteria l’Arbre d’Or; al carrer de la Rutlla, la botiga d’animals Estima’ls de Can Ventolà; al carrer de la Salle, Mickey Montse (regals), Llenceria Rosa i Qüest La Salle (moda); al carrer de la Creu; Foto Machuca i Foto Morillo; pel passeig comercial del carrer Migdia, Joguines Araus, sabateria Peacock i Qüest Migdia (moda), la perfumeria Can Can i Magatzems la Palma; al tram de Maluquer Salvador, Cortinatges Esteba; al carrer Juli Garreta, Alegri House (mobles i decoració); i al carrer Pare Claret, Peacock. Acaba el recorregut amb Paperines (papereria), al carrer Joan Maragall i la botiga de moda Cristina Pibernat, al carrer Bacià.

El president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, ha convidat als ciutadans a fer-hi el recorregut i ha informat sobre les promocions que faran els establiments, amb motiu de la celebració del concurs. Els clients dels comerços participants poden gaudir de promocions especials. A través de targeta client podran optar al sorteig d’entrades al Fòrum Gastronòmic i lots de productes de fruita i verdura, oli de Pau i vi, gentilesa del Fòrum, Empordàlia i Mercagirona.

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com