La baixada del consum de fruita dolça aquest any preocupa el sector

Anehiem chilies, heirloom tomatoes and eggplant for sale at the marketLa baixada del consum de fruita dolça per càpita aquest any preocupa el sector fruiter a Catalunya. La Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça celebrada aquesta setmana va posar de manifest aquesta situació.

El descens ha estat més accentuat encara a Catalunya que a la resta de l’estat espanyol, fonamentalment en el préssec i la nectarina, fet que preocupa seriosament el sector i que ha fet demanar al Departament d’Agricultura (DARP) un esforç pel que fa a la promoció. La reunió es va iniciar amb l’anàlisi de la campanya 2015, que ha estat marcada per l’absència del mercat rus.

La producció de préssec i nectarina ha estat el 8 % inferior a la de la campanya passada, i, tot i que se n’esperava una bona campanya, tranquil·la pel que fa a la comercialització i sense la pressió d’existències, la pròrroga del veto rus i la forta pressió dels preus per part de la gran distribució han produït una situació de preus a la baixa, que no permetrà superar la crisi de l’any passat.

En la poma, la situació tampoc no ha estat favorable, atès que l’elevada concurrència de producte d’altres països ha fet que els preus del començament de l’any no hagin estat els adequats, essent els més baixos de les darreres cinc campanyes.

En la pera, tot i haver-se iniciat la campanya amb una producció inferior a la de la campanya passada, gràcies al fet que a la resta d’Europa hi ha hagut una situació similar, els preus han estat bons i la campanya ha finalitat satisfactòriament.

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com