Girona introduirà una nova varietat de poma

poma de gironaA finals de 2016 es plantarà a Girona la primera hectàrea d’una nova varietat obtinguda al centre que l’IRTA té a Mas Badia, a la Tallada d’Empordà. Es tracta d’una poma de color groguenc, com la Golden, però de característiques molt diferents, ja que és molt més crocant i sucosa.

Girona Fruits, l’encarregada d’introduir la nova varietat, participa del programa ‘Fruit Futur’, on també hi són presents la Generalitat (a través de l’IRTA), Nufri, el Grup Actel, i Fruits de Ponent. Entre els seus objectius, hi ha el d’investigar noves varietats de fruita, i dins d’aquestes, la poma.

Malgrat això encara caldrà esperar un temps per poder veure aquesta nova varieta de poma als establiments. Caldrà fer tests amb els consumidors per veure si és del seu agrat i es calcula que un cop es planti, encara es trigaran uns anys abans no pugui entrar en producció.

Una de les queixes més freqüents dels consumidors és la manca de gust de la fruita. Si bé la qualitat en la seva aparença, mida i color és millor, no passa el mateix amb el gust, una queixa habitual en les enquestes als consumidors. L’objectiu principal del programa Fruit Futur és l’obtenció de noves varietats d’alta qualitat gustativa i amb una bona adaptació a les principals zones de producció de Catalunya.

La fruita és el resultat que veuen els consumidors, però hi ha d’altres aspectes que interessen als agricultors professionals en la producció de fruita, com són els de les característiques de l’arbre. En aquest sentit, el principal tret és que es tracta d’arbres plenament adaptats a les condicions de producció del nostre país, de fàcil maneig i amb una elevada i consistent producció.

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com