Els empresaris majoristes de fruites i verdures de Mercagirona es constitueixen en una associació 

Mercagirona aguanta bé la crisi econòmica i manté el volum de negoci respecte l’any 2008, amb un lleuger augment d’un 1,5%.
Els empresaris majoristes de fruites i verdures de Mercagirona s’han constituït en una associació per poder fer accions conjuntes de cares al futur. Aquesta iniciativa s’ha promogut amb el suport de l’Ajuntament de Girona per tal de dinamitzar el sector i tenir una presència dins la societat gironina.

Entre els objectius de l’associació hi ha portar a terme accions de caràcter dinamitzador que signifiquin un impuls per Mercagirona i establir una interlocució amb totes les administracions, agents socials i institucions, en defensa del model comercial que representa. A més també es pretén arribar a segments de mercat amb potencial de creixement, aprofitar les tecnologies de la informació com a canal de comunicació i promoure bons hàbits de consum entre la població general i en especial la població escolar.

L’associació s’ha dotat d’unes noves eines resultants d’un estudi estratègic com una marca identificativa, una web i una sèrie de material de difusió i comunicació. S’establiran relacions de comunicació amb professionals del sector com associacions i escoles d’hostaleria i es participarà en esdeveniments de la vida social gironina com Girona temps de flors o la cursa del carrer Nou, entre d’altres. A més, es fomentarà el consum de fruita i verdura entre la societat a través de visites escolars.

Les dades de 2009

Mercagirona aguanta bé la crisi econòmica i manté el mateix nivell de comercialització de l’any 2008, amb un lleuger augment d’un 1,5%. En total, l’any 2009 es van comercialitzar 37.870.650 quilos de fruita i verdura, 544.400 quilos més que el 2008. A Mercagirona hi van entrar l’any passat 36.614 vehicles, dels quals 20.024 van ser de tipus comercial i furgonetes, 8.583 van ser camions petits i 8.007 de gran tonatge.

Al llarg dels últims anys la tendència de vendes de Mercagiona ha anat en augment. Dels 30.600.020 quilos comercialitzats l’any 2000 s’ha passat a 37.870.650 l’any 2009, fet que representa un augment d’un 24% en 10 anys.

Mercagirona
Mercagirona és el centre d’abastament a l’engròs de producte fresc més important de la província de Girona i exerceix com a un dels eixos dinamitzadors del comerç de producte fresc. Compta amb més de 25 anys d’experiència i el seu principal client és el comerç detallista especialitzat. A més té una presència destacada als mercats municipals, a l’hostaleria, a la restauració i en instal·lacions diverses com ara escoles, hospitals i residències.

El principal avantatge, a més de la proximitat i la facilitat d’accés, consisteix en què el client pot disposar del producte que desitja a diferents preus i qualitats. Els seus productes provenen en un 67% de productors de proximitat, ja sigui de producció gironina, de la resta de Catalunya o de centrals majoristes del país; un 24% prové de la zona del País Valencià, Múrcia i Almeria i el 9% restant prové de diferents zones de l’Estat espanyol i d’arreu del món.

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com