Arrenca el Fòrum Gastronòmic Girona 2015

IMG_1849Fins el 17 de novembre els amants de l’alta cuina tenen una cita amb el Fòrum Gastronòmic Girona 2015, l’esdeveniment de referència del sector enogastronòmic, que es celebrarà al Palau de Fires i al Palau de Congressos de Girona. Aquesta edició comptarà amb 15.000 m2 de fira i 160 expositors que representaran més de 500 marques. El programa d’activitats inclou 86 sessions de cuina en directe a càrrec de 62 ponents.

Destaca la presència de l’italià Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food, que reivindica la cuina de proximitat, de temporada i amb personalitat geogràfica i que té més de 85.000 socis arreu del món. L’acompanyarà a l’escenari el triestrellat xef francès Régis Marcon, que comparteix la preocupació de Petrini i l’aplica al seu restaurant. Tots dos ens presenten el projecte conegut com “L’aliança dels xefs”.

El programa d’activitats comptarà un cop més amb professionals de primer nivell. Destaquen els germans Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Xavier Pellicer, Mateu Casañas, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Kiko Moya, Diego Gallegos o Carles Tejedor, entre d’altres. Cal subratllar també la presència de xefs empordanesos com Javier Cabrera, Albert Sastregener, Marc Gascons i Quim Casellas. Al Fòrum també hi assistiran els xefs francesos Alexandre Mazzia i Christophe Comes i els italians Alessandro Negrini, Fabio Pisani, Carmelo Chiaramonte i Pietro Leemann.

Un dels espais que neix en aquesta edició de Fòrum Gastronòmic és l’Espai Arròs. Aquest producte, a més de ser el fil conductor d’una bona part de les ponències, comptarà amb un espai propi i innovador on s’hi faran tot tipus d’activitats: des d’un concurs d’arrossos fins a espectacles de cuina en directe. L’accés és gratuït amb l’entrada al recinte. I enmig de tot això, l’Espai Arròs es convertirà en una gran zona de restauració on es podran fer degustacions, cada dia hi haurà una oferta de 5 restaurats. En total, seran 15 els cuiners de renom que oferiran les seves propostes. Entre ells hi haurà Les Cols, Miramar, la Fonda Xesc, Cal Paradís, Ca l’Enric, Ca l’Arpa o la Bodega Monumental.

Fa 4 anys, el Fòrum Gastronòmic va ser pioner en l’organització d’un seguit de sessions especialitzades destinades a la millora de l’eficiència del negoci gastronòmic, el Fòrum Empresa. Aquest any el Fòrum Empresa, coorganitzat amb Vilar Riba, tornarà a ser present Fòrum Gastronòmic Girona 2015. Un seguit de sessions especialitzades en un format que fomenta el diàleg i l’intercanvi de coneixements i que es faran durant la franja matinal de dilluns. Les ponències s’estructuraran a través de l’estudi de casos pràctics exitosos, com són el Celler de Can Roca, Els Tinars o Els Brancs, amb la presència dels seus xefs i amb l’assessorament i experiència de l’empresa Vilar Riba.

En la mateixa línia empresarial el Clúster Foodservice també organitza un seguit de sessions especialitzades que s’engloben sota el títol ‘Nous reptes del Foodservice català’. El Fòrum també acollirà diverses jornades per a professionals del sector a càrrec de l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Girona. A més de la presentació del Club d’Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa brava – Girona o la presentació de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016.

Fòrum Gastronòmic Girona compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l’Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Girona Costa brava i grans empreses com Estrella Damm, Unilever Food Solutions, Complet Hotel i La Vanguardia, entre d’altres.

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com