Receptes fresques d’estiu amb productes gironins en el nou número de la revista «Milfulls»

Ja es pot consultar el número 28 de la revista Milfulls, la publicació quadrimestral dels mercats municipals de les comarques gironines, que editen la Diputació i la Xarxa de Mercats Sedentaris. Mitjançant aquesta revista, els lectors poden conèixer quins són els productes estrella de cada temporada i, alhora, recopilar receptes culinàries en les quals s’utilitzen aquests aliments.

Des que s’ha impulsat la marca Girona Excel·lent, Milfulls també s’ha convertit en una eina que recull i identifica quins són els productes gironins que tenen aquest segell de qualitat, impulsat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona. En aquesta edició, la revista incorpora un especial sobre el segell de qualitat gastronòmica en què es destaca i s’explica diferents productes, entre els quals agafa protagonisme l’ànec com a sector innovador del nostre territori.

D’altra banda, també s’hi inclou receptes com l’amanida tèbia de tirabecs i verdures o el suquet de lluerna amb patates o els farcellets d’escalivada i foie gras i les propostes de plat i tapa (elaborades amb aliments que es troben fàcilment als comerços gironins), que duen a terme els mercats de Lloret, Olot, Girona, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Així mateix, el món del vi hi és representat amb les recomanacions d’aquells vins escollits per acompanyar cada tapa i d’una ruta vinícola per conèixer els millors vins de l’Empordà.

El número 28 de Milfulls també es fa ressò del tàndem cuina–salut: d’una banda, aplega alguns conceptes per incorporar al «Gastronari», el diccionari de la gastronomia i, de l’altra, inclou la nova secció «El terme just», en la qual s’escull un mot relacionat amb la gastronomia i se n’explica la procedència, així com l’ús correcte que se n’ha de fer i altres curiositats sobre la paraula.

La Diputació de Girona edita la revista Milfulls amb l’objectiu de potenciar els mercats municipals gironins i promoure els productes de proximitat. La revista es pot trobar de forma gratuïta als nou mercats que pertanyen a la Xarxa de Mercats Municipals de Girona (Girona, Salt, Olot, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Portbou i Palafrugell), té una periodicitat trimestral (coincideix amb les quatre estacions de l’any) i un tiratge de 12.000 unitats.

Per a més informació sobre la revista podeu consultar: http://www.ddgi.cat/milfulls/

On som?

Empreses majoristes


Camp Gurnau, núm. 4 · 17005 Girona · info@mercagirona.cat nota legal
www.iglesies.com